"Мосфилм" обяви кои са любимите филми на руснаците
"Мосфилм" обяви кои са любимите филми на руснаците / IStock
Българският режисьор Стефан Командарев подготвя третия филм от своята трилогия. След "Посоки" и "В кръг", в края на 2021 година, предстоят снимките на филма с работно заглавие "Ало".

Филмът е копродукция между България, Франция и Германия, а снимките са предвидени за месец ноември 2021 година - в района на Шумен и Русе. Очаква се да излезе на екран през есента на 2022 година, отбелязват от общинския пресцентър.

"Ало" е поредният нов амбициозен проект на Командарев, в който ще участват отново някои от най-известните и обичани български актьори. След 30-годишна пауза, на екран ще се завърне и една от най-популярните български актриси от 80-те години. Режисьорът и творческият екип на продукцията са поканени да гостуват на шуменци и по време на майските културни празници в града.

Първите две заглавия на Командарев постигнаха сериозен успех и в България, и на световния екран. Лентите привлякоха многобройна публика в кинозалите, телевизионния ефир и интернет. Спечелиха и престижни отличия от международни кинофестивали, припомнят от общинския пресцентър.

 
БТА