Стефан Командарев
Стефан Командарев / БГНЕС
Според режисьора обаче социалната тъкан у нас се вече разпада, защото всеки кара поединично
„Коронавирусът не е чума, не е холера. Но има няколко неща, които го правят особен – той е по-заразен, с по-висока смъртност, ако не се контролира, много лесно може да се счупи здравната система. Както знаем нашата е доста крехка ”, заяви режисьорът Стефан Командарев в ефира на „Здравей, България”.

Той посочи, че средната възраст на медиците у нас е 52 години. Той е забелязал, че около почти всички медицински университети има филиали на езикови школи. Според него причината за това е, че младите български медици емигрират след завършването си.

Режисьорът в момента се занимава със заснемането на документален филм из страната. Той и екипът му носят маски и спазват всички мерки. Командарев е забелязал обаче, че на много места у нас мерките не се спазват.

„Гледат те като странен, а не отговорен човек. Като че ли има нужда от малко стряскане. Смисълът на обществото е солидарност, а нашата социална тъкан е започнала да се разпада, защото всеки кара поединично. Носенето на маска не е трудно, не ме задушава, поносимо е. Но ако не започнем да го спазваме, явно ще трябва да се научим по трудния начин”, каза режисьорът.
NOVA