Премахват опасни дървета край Хуманитарната гимназия
Премахват опасни дървета край Хуманитарната гимназия / dariknews.bg
Въвежда се временна организация за движение на автомобилите по ул. „Добруджа“ на 18 август, петък, от 8.30 до 16.00 часа. Ще бъде спряно движението в участъка от кръстовището с бул. „Мадара“ до кръстовището с ул. „Съединение“. Ще се работи по оформяне на короните на дърветата и премахване на сухите клони, съобщи главният експерт по озеленяване в Община Шумен Жечка Георгиева. От утре ще започне и извозването на трупите от 11-те тополи, които бяха изрязани.

Работата по премахването на стари и опасни дървета ще продължи и в събота. На 19 август, от 8.30 до 16.00 часа ще бъде затворен за движение участъкът по „Съединение“ покрай ученическия стадион от кръстовището с улица „Преслав“ (от сградата на бившия ТЕЦ) до кръстовището с бул. „Ришки проход“. Предстои премахването на още 7 опасни дървета в тази част на улицата. Някои от тях достигат до 40 метра височина. Отстраняването им е много трудно и рисковано. За целта са наети работници, които се занимават професионално с премахване на опасни дървета и специална професионална вишка. От община Шумен призовават гражданите да бъдат внимателни, да се съобразяват с указанията на общинските служители и на полицията, за да не се допуснат инциденти по време на работа. Домоуправителите на блоковете в района трябва да предупредят собствениците на автомобили да изместят колите си от прилежащите паркинги и да не паркират в близост. За целта ще бъдат разлепени съобщения с необходимата информация.

Промяната на движението в посочените участъци ще бъде сигнализирана с пътни знаци, ограничителни ленти и конуси. В организацията на място в помощ на гражданите и на шофьорите ще се включат инспектори от общинската администрация от направлението по екология. Те ще следят и за почистването на района след приключване на работа. Временната организация ще бъде създадена със съдействието и на служители от ОД на МВР.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.