Спипаха водачи на камиони с липсващи и чужди регистрационни номера, единият без книжка
Спипаха водачи на камиони с липсващи и чужди регистрационни номера, единият без книжка / netinfo

Водачи на товарни автомобили ГАЗ-53 са били заловени в село Никола Козлево с липсващи и чужди регистрационни номера, информират от ОД на МВР-Шумен.

Това се случило малко след 08:30 часа вчера, докато полицейските служители се грижели за сигурността на учениците в първия учебен ден.

Те забелязали, че по главния път се движи товарен автомобил ГАЗ- 53 без регистрационен номер. Веднага бил спрян за проверка. Зад него сам спрял друг товарен автомобил, също ГАЗ-53. Полицаите установили, че първият има регистрационен номер само отзад, а другият само отпред. 50-годишният водач от село Габрица на първия камион бил неправоспособен. При направена справка било изяснено, че номерът на товарния автомобил е за лек автомобил Фиат "Типо". Вторият товарен автомобил, управляван от 44-годишен мъж от село Габрица също бил с номера, предназначени за друго моторно превозно средство. Справка показала, че са за ГАЗ- 53 А, собственост на мъж от Нови пазар.

На водачите са съставени актове, че управляват без сключени застраховки "Гражданска отговорност", че управляват моторни превозни средства, които не са регистрирани и че не са минали годишен технически преглед. За престъпление по чл. 345 от НК са започнати досъдебни производства.