Девет акта за силен шум в Търговище
Девет акта за силен шум в Търговище / Dariknews.bg, архив
Девет акта за силен шум в Търговище
94497
Девет акта за силен шум в Търговище
  • Девет акта за силен шум в Търговище
Девет акта за силен шум и нарушаване на нощната тишина бяха съставени на заведения и жители на Търговище. Това стана възможно след като през миналата година санкциите бяха приети в Наредбата за обществения ред в града. През юли и август в полицията са били получени 17 сигнала за силна музика, след което са последвали проверките. Размерът на глобите е от 500 до 1000 лева при първо нарушение и до 5000 лева при съставяне на втори акт.

Симеонов: Шефове на дискотеки карат коли за по 350 000 лв., а не инвестират в шумоизолация

Силната музика в Търговище обикновено се разнася по време на организирани сватбени тържества. За тях организаторите избират заведения с маси на открито, а музикантите допускат високите децибели. Допреди година време оглушителните ритми звучаха и до 5 часа сутринта, но сега това може да се случва до не по-късно от 23.30 часа, каза кметът на общината Дарин Димитров.

„През миналата година приехме промяна в Наредбата, при която бяха увеличени глобите и ограничихме шума до 23-23.30 ч. Имахме проблеми с определени заведения, съдихме се, за наша радост ние спечелихме делата и актовете са вече действащи. Глобите въобще не са малки. Проблемът е по-голям през месеците юли и август, когато си идват гостите от чужбина, които работят там и правят сватбите си в открити заведения в града, както и в ромския квартал. Но основният проблем беше нощният шум, който идва от заведенията, наистина успяхме да го ограничим", допълни той.
 

Симеонов: Дори в Ибиса шумните дискотеки на открито работят до полунощ

 
"Имаме заведения с втори акт, имаме дори заведение, чийто персонал сам е потърсил съдействие от полицията, да санкционират празнуващите, които не са се съгласили да намалят музиката. Мога да кажа, че и заведенията, и хората, които работят в тях, са станали много по-отговорни, което е хубаво и говори за гражданската позиция на тези хора”, каза за Дарик кметът Димитров.

Facebook: Валери Симеонов постановил град Шумен да преосмисли името си (СНИМКИ)

Той заяви категоричната си позиция, че не е редно да се стига до противопоставяне на етносите по отношение на това каква музика предпочитат да слушат, но ще държи да се спазват ограниченията за шум в следобедните и нощните часове. Проверки и санкции има наложени и в селата на община Търговище.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.