Вицепремиерът Валери Симеонов
Вицепремиерът Валери Симеонов / БГНЕС, архив
Протестират шефове на дискотеки с автомобили за по 350 000 лева срещу спазването на закона, вместо да инвестират в шумоизолация, коментира от личния си профил във Фейсбук вицепремиерът Валери Симеонов. Той направи извод за харчовете на богатите туристически комплекси.
 
Симеонов обяви, че българските хотели в Слънчев бряг изплащат 12 милиона лева годишно в компенсации на туристи, които не могат да почиват от незаконен шум. Той позова на информация от директора на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

Вицепремиерът: Няма как Бойко Борисов да спре Валери (ВИДЕО)

Симеонов нарече пълен абсурд факта, че на фона на компенсациите за 12 милиона, от всички концесии на плажове, българският държавен бюджет печели 8 милиона лева годишно. Вицепремиерът подчертава, че статистиката на хотелиерите го потвърждава - само 5-10% от всички туристи са млади хора, дошли единствено за купона. Той изчисли, че това са 35 000 купонджии.

Вицепремиерът: В петък и събота съм свободен вечерта...

"Те имат своето място в туристическия микс, но това не трябва да става за сметка на останалите 90%, дошли да почиват на прекрасните плажове на Черно море", пише Симеонов.

Акция в Слънчев бряг: Иззеха музикални уредби от заведения (ВИДЕО)

„Не виждам проблем туризмът да се уреди като в Ибиса. На открито баровете и дискотеките да работят шумно в рамките на деня, след това партитата да се пренесат в шумоизолиращи дискотеки на открито“, обобщава вицепремиерът.