Валери Симеонов
Валери Симеонов / БГНЕС, архив
Протестите са режисирани от мутри, смята Валери Симеонов
Симеонов: Нека протестират, пък да видят...
94453
Симеонов: Нека протестират, пък да видят...
  • Симеонов: Нека протестират, пък да видят...
Вицепремиерът Валери Симеонов определи протестното шествие в Слънчев бряг като нелепо, парадоксално и режисирано. Според него, зад демонстрацията прозират „интересите на мутри“. Симеонов заяви, че не упреква служителите на заведенията, но им препоръча да спазвят закона, който забранява високи децибели на открито след 23.00 часа.

Стотици блокираха движението в Слънчев бряг, искат "Валери да си ходи" (СНИМКИ/ВИДЕО)

„Това са режисирани протести. Парадоксално звучи: мутрите протестират срещу държавата. България се превръща в доста уникална държава“. Така Валери Симеонов коментира протестното шествие днес в Слънчев бряг, в което над 500 души се обявиха против т.нар. акция „Тишина“ и засилените проверки срещу шумни заведения.

Акция в Слънчев бряг: Иззеха музикални уредби от заведения (ВИДЕО)

„Я, вземете да се поинтересувате, каква е подкрепата за спирането на музиката. Стотици пъти по-мащабна е“, подчерта Валери Симеонов. Вицепремиерът заяви, че няма нищо против служителите от заведенията. „Те не са виновни, защото трябва да имат работа и да си получават заплатата. Но законът забранява каквото и да е озвучаване след 23.00 часа", посочи той.
 

Симеонов: Дори в Ибиса шумните дискотеки на открито работят до полунощ


“Между другото, ако се опитват да продължат с протестите, просто си мисля, че в петък и събота съм свободен вечерта. Мога да си намеря някакво занимание. Нека протестират, пък да видят дали ще работят вечерта“,  каза още Симеонов.

Втора акция на вицепремиера в Слънчев бряг, посрещат Симеонов с викове „Довиждане” (ВИДЕО)

Чуйте какво каза вицепремиерът Валери Симеонов пред репортер на Дарик Бургас.