Няма как Бойко Борисов да спре Валери или Валери да спре Бойко Борисов, когато и двамата спазват закона". Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов за "Здравей, България" по NOVA. Думите дойдоха по повод надигналото се недоволство срещу Акция "Тишина", при която той инспектира редица заведения в курорта "Слънчев бряг" заради шумната музика.

Вицепремиерът: В петък и събота съм свободен вечерта...

"В бар "Оксижен" става дума за най-малко 20 предупредителни протокола и над 18 наказателни постановления за шум, които не се спазват. Те продължават да скандализират", изтъкна той, като подчерта, че дисциплиниращият ефект от акцията през почивните дни е налице.

Стотици блокираха движението в Слънчев бряг, искат "Валери да си ходи" (СНИМКИ/ВИДЕО)

Вицепремиерът беше категоричен, че институциите вършат добра работа. Той изтъкна, че само на територията на Бургаска и Варненска област работят над 100 екипа, които денонощно извършват проверки от всякакъв вид: "Този сезон няма нито едно стомашно-чревно заболяване и натравяне с храна. Не е затварян нито един плаж".

Акция в Слънчев бряг: Иззеха музикални уредби от заведения (ВИДЕО)

"Във всяко едно от заведенията има по един собственик, който си мисли, че е над закона. Българинът иска да се спазва закона, но самият той да не го спазва. Това е в манталитетът на българина", смята той. 
 
nova.bg