Служители на РЗИ в Търговище направиха подписка в защита на уволнения им директор
Служители на РЗИ в Търговище направиха подписка в защита на уволнения им директор / DarikNews.bg

85 служители на Регионалната здравна инспекция в Търговище се подписаха в подписка, която разпространиха в отворено писмо до медиите. Подписката е в подкрепа на отстранения директор на Инспекцията д-р Венка Стоянова и е изпратена до министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева.

„Морално ли е, макар и в рамките на закона, д-р Стоянова да бъде отстранена от работа, при условие, че оглавява регионалната администрация на Министерството на здравеопазването от 1997 г. до момента при различни правителства. Тя е човек с управленски опит, професионализъм и умения в системата на здравеопазването, градени 32 години, от които 16 като ръководител… Въпреки политическата кариера като областен координатор на ГЕРБ, д-р Стоянова е била винаги безпристрастна и адекватно е реагирала в работната ситуация”, се казва в документа

Служителите настояват министърът да „покаже своята безпристрастност и силна воля, като предприеме незабавни действия и възстанови д-р Венка Стоянова на позицията директор на Регионалната здравна инспекция в Търговище”.

„Покажете, че можете да работите с политическия си опонент, въпреки че тук става въпрос за истински професионалист и доказан здравен администратор”, призовават подписалите се под отвореното писмо” – пише още в отвореното писмо.