/ iStock/Getty Images
Зам.-главният секретар на МВР Стоян Темелакиев и главният прокурор Иван Гешев са се запознали със създадената организация и предприетите действия от полицейските служители по време на специализираната операция
Шестнайсет души са задържани за притежание и разпространение на наркотични вещества, и за незаконно притежаване на боеприпаси с различен калибър, при проведената специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в Шуменско на 28 юли, съобщиха от полицията..

Образувани са девет досъдебни и две бързи полицейски производства. При съвместна проверка с ОДБХ от търговски обекти в община Смядово са иззети и 108 килограма месо с неизяснен произход, което е изпратено за унищожаване. Проверени са общо 414 души, 69 от тях - криминалнопроявени. Извършени са проверки и на 294 моторни превозни средства.

Гешев: Прокуратурата отчита спад на кражбите на автомобили, както и на ало измамите

За различни констатирани нарушения полицейските служители са съставили 41 акта, наложени са 48 глоби с фиш. Констатирани са и 174 нарушения на скоростните режими с мобилна камера.

Заместник-главният секретар на МВР Стоян Темелакиев и главният прокурор Иван Гешев са се запознали със създадената организация и предприетите действия от полицейските служители по време на специализираната операция, проведена под ръководството на Окръжната прокуратура в Шумен.