Шумен събира елита на планинското колоездене
Шумен събира елита на планинското колоездене / netinfo

Елитът на планинското колоездене ще се събере за пети пореден път на крос-кънтри състезание на Шуменското плато, информират организаторите от велоклуб „Илчов баир". Надпреварата ще се проведе на 11 октомври (неделя) с начало и финал поляната на разклона между ТВ кулата и село Лозево в местността Белия баир. Записването на участниците ще започне в 08:00 часа, а самият старт на състезанието е планиран за 10:00 часа.

„Ако сте на възраст над 11г., обичате планинското колоездене и искате да премерите сили с най-добрите състезатели или просто с приятелите си, заповядайте на нашето състезание. Всеки над 11г., в добро здраве и с изправен планински велосипед може да вземе участие. Тази година сме ви подготвили чисто ново трасе с дължина 5км и 180м положителна денивелация", казват от велоклуба и предупреждават, че е до старта на състезанието ще се стига само по пътя от Шумен, тъй като всички останали пътища по платото ще бъдат затворени.

Вижте как да стигнете до старта!

Всеки състезател е длъжен да носи каска и ръкавици, да участва с изправен планински велосипед, да притежава застраховка за деня на провеждане на състезанието, за юноши под 18-годишна възраст е необходима и писмена декларация от родител /подписана пред регистриращия или пред водача на отбора/.

Класирането е индивидуално по възрастови групи. Победителите в отделните групи ще получат предметни награди и/или медали.

Трасето за състезанието е с дължина 5 км и 180м положителна денивелация за обиколка. То е от средно тежко до умерено тежко. Обиколките за категории за следните:
- Мъже 18+ - 5 обиколки
- Мъже 30+ - 3 обиколки
- Мъже 45+ - 3 обиколки
- Жени - 2 обиколки
- Девойки - 2 обиколки
- Юноши старша възраст - 3 обиколки
- Юноши младша възраст - 3 обиколки
- деца от 11г до 14г. - 1 обиколка

Зявки за участие се приемат на сайта на велоклуб „Илчов баир".

Всеки състезател в категорията мъже, жени и ветерани заплаща състезателна такса 15 лв. За юноши и девойки таксата е 10лв.