С таен вот ще бъде избран зам.-председател на Общинския съвет
С таен вот ще бъде избран зам.-председател на Общинския съвет / netinfo

С тайно гласуване ще бъден избран новият зам.-председател на Общинския съвет, това решиха по време на днешната сесия местните парламентаристи. Между отделните политически сили възникнаха спорове, дали ако се проведе днес избирането на зам.-председател ще бъде законово обосновано. Според правлиника за дейността на Общинския съвет, решението за тайно гласуване ще влезе в сила, когато бъде обнародвано в електронния сайт на общината и местен ежедневник. 

Съветника от БСП Пламен Петков каза, че решението влиза в сила веднага след като бъде гласувано. Той допълни, че ако има оспорвания на вота, те могат да бъдат внесени за разглеждане в съда след избора, а през това време няма пречка новият зам. - председател да изпълнява длъжността си. Според председателят на Общинския съвет Даниела Русева решението за таен вот не подлежи на съдебен контрол, понеже това е вътрешна работа на местния парламент.

Предложенията за поста са две: независимият Галин Терзийски и представителят на БСП Ивайло Йорданов. Гласуването за зам. – председател се провежда в момента.