/ pixabay.com
РИОСВ-Шумен ще организира открити уроци с деца и ученици по повод Световния ден на влажните зони, който ще се отбележи на 2 февруари, съобщиха от екоинспекцията.

Експерти от екоинспекцията ще изнесат открит урок на 29 януари на тема „Влажните зони и устойчиво градско развитие“ пред ученици от III ОУ „Димитър Благоев“, Шумен. На 2 февруари екоинспекторите ще посетят и малчуганите от ДГ „Светулка“, Шумен и ще проведат екоурок.
 
РИОСВ – Шумен кани всички училища, детски градини и  екоклубове да се присъединят към отбелязването на екологичния празник с подходящи екоиницитиви! Своите инициативи и снимки можете да споделите във Фейсбук страницата  на РИОСВ или на  е-mail: riosv@riosv-shumen.eu

Световният ден на влажните зони се чества всяка година на 2 февруари, за да се повиши информираността за значението на влажните зони за човечеството и планетата. Темата за 2018 г. е „Влажните зони и устойчивото градско бъдеще“. Целта тази година е да се повиши отговорността за значението на влажните зони в осигуряването на устойчиво градско бъдеще.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.