Близките също ще обжалват
Шуменската окръжна прокуратура внесе протест срещу условната присъда на 19-годишния Тони Б., който миналата година при катастрофа причини смъртта на кмета на село Кочово Кенан Ибрям. 

В петък състав на Шуменския окръжен съд постанови младежът да получи 3-годишната присъда е с 5-годишен изпитателен срок. За същия период от време осъденият няма право да управлява автомобил.
 

Условна присъда за млад шофьор, причинил пиян смъртта на друг


Шуменска окръжна прокуратура внесе протест срещу така установената присъда, с която изпълнението на наложеното наказание се отлага, като настоява за ефективното му изпълнение.

По време на делото прокуратурата поиска ефективно присъда от не по-малко от 3 години лишаване от свобода след редукцията и лишаване от право на управление на моторно превозно средство за срок не по-малко от 5 години, обясни говорителят на обвинението Яна Николова.

Съдят 19-годишен за катастрофата, в която загина кметът на Кочово

Пледиращият прокурор е изтъкнал в контекста на генералната превенция високата обществена опасност на този род зачестили деяния, а именно причиняване на смърт по непредпазливост след управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта, посочи тя.
 
Тежката катастрофа стана на 3 ноември 2017 г. 19-годишният водач притежавал свидетелство за управление от април същата година. Въпреки малкия си стаж като шофьор, младежът управлявал автомобила си с превишена скорост. При позволена в района на произшествието скорост от 60 км/час, той шофирал с 93 км /час.

Мъж загина, младеж е с опасност за живота след катастрофа

Младият мъж пътувал към шуменско село, където живеел. Връщал се от почерпка с приятели, където пил алкохол. На път към Велики Преслав - на Белия баир, той навлязъл последователно в двете ленти за насрещно движение и блъснал челно идващия насреща друг автомобил, чийто водач - кметът на село Кочово, починал на място.  От челния удар е пострадал и подсъдимият Тони Б., който след катастрофата бил настанен за лечение в болница.


За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари