3-годишна условна присъда получи 19-годишният шуменец Тони Б., който миналата година при катастрофа причини смъртта на кмета на село Кочово Кенан Ибрям.

Съдят 19-годишен за катастрофата, в която загина кметът на Кочово

Тежката катастрофа стана на 3 ноември 2017 г. 19-годишният водач притежавал свидетелство за управление от април същата година. Въпреки малкия си стаж като шофьор, младежът управлявал автомобила си с превишена скорост. При позволена в района на произшествието скорост от 60 км/час, той шофирал с 93 км /час.

Младият мъж пътувал към шуменско село, където живеел. Връщал се от почерпка с приятели, където пил алкохол. На път към Велики Преслав - на Белия баир, той навлязъл последователно в двете ленти за насрещно движение и блъснал челно идващия насреща друг автомобил, чийто водач - кметът на село Кочово, починал на място.  От челния удар е пострадал и подсъдимият Тони Б., който след катастрофата бил настанен за лечение в болница.

Мъж загина, младеж е с опасност за живота след катастрофа

Съдът уважи изцяло предявените от членовете на семейството на пострадалия граждански искове, като осъди подсъдимия да заплати на всеки от родителите по 35 000 лева, както и 30 000 лева на сестра му.

С присъдата Шуменският окръжен съд лиши подсъдимия от право да управлява МПС за срок 5 години. 3-годишната присъда е с 5-годишен изпитателен срок. За същия период от време осъденият няма право да управлява автомобил.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд във Варна.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари