Правителството отпусна 500 000 лв. за старт на дейностите за нова спортна зала в Шумен
Правителството отпусна 500 000 лв. за старт на дейностите за нова спортна зала в Шумен / снимка: Дарик-Шумен, архив

Министерски съвет отпусна 500 000 лв. на Община Шумен, необходими за старт на дейностите по изграждане на нова многофункционална спортна зала. „Община Шумен има утвърдени традиции в областта на спорта и е домакин на Международния конкурс „Панчо Владигеров". Реализирането на този проект ще допринесе за подобряване на инфраструктурата по отношение на спорта и културата" се казва в прессъобщение на правителството.

Пред Дарик зам. кметът по строителство и екология инж. Боян Тодоров потвърди новината и заяви, че е много доволен от подкрепата оказана от Министерски съвет. „Това означава, че Шумен ще има нова зала", подчерта инж. Тодоров. По думите му, средствата представляват аванс за начало на дейностите. Средствата ще се използват за преработка на градоустройствения план, за подробен устройствен план, събаряне и изчистване на стари сгради на територията на бившия Пети полк, където ще се намира новата зала. Евентуално част от парите ще се използват и за проект.

„Залата ще бъде с капацитет от около 3 500 седящи места, с възможност за увеличаване към 5 000. Тя ще е многофункционална -освен за спорт ще се използва и за концерти, културни прояви и други събития", каза още зам. кметът.