Пощенската кутия на Дядо Коледа очаква писмата на най-малките в шуменската библиотека
Пощенската кутия на Дядо Коледа очаква писмата на най-малките в шуменската библиотека / www.novosti.rs

В навечерието на коледно-новогодишните празници Детският отдел на Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров"-Шумен подготви за своите малки читатели множество празнични изненади.

На малките и по-големи шуменчета библиотеката предлага да се възползват от пощенската кутия на Дядо Коледа, която е разкрита в Детски отдел и чрез която през целия месец до 18 декември могат да изпращат своите писма до добрия старец. За малчуганите са подготвени и специални тематично украсени листи за коледни писма, които да оцветят и върху които да напишат своите желания и очаквания за подаръци.

Детският отдел кани своите читатели да се включат и в зимната детска работилничка „Коледна магия", организирана на 9 и 16 декември, сряда, когато малчуганите ще имат възможността да си изработят традиционни сурвакници, и на 10 и 17 декември, четвъртък, когато ще приготвят празнична украса за своя дом. Всички занятия на работилничката ще се състоят в читалнята на Детски отдел от 10.00 до 12.00 ч. в посочените дни.

Част от празничната програма са и прожекциите на коледни анимации и филмчета - всеки понеделник, вторник и петък до 18 декември. На същата дата библиотеката кани своите малки читатели на театралния спектакъл по „Бяла приказка" на Валери Петров, подготвен от участниците в театрално ателие „Сцена за млади" в рамките на Девета лятна работилница за изкуство 2015. Спектакълът е с начален час 10:30 и ще се състои във фоайе - II етаж на библиотеката.