Полицейска кола блъсна бивш общински съветник на пешеходна пътека
Полицейска кола блъсна бивш общински съветник на пешеходна пътека / снимка: Дарик-Шумен

Общинският съветник от предходния мандат Георги Стоянов е бил ударен от полицейски автомобил на пешеходна пътека в Шумен, научи Дарик. Стоянов не е пострадал сериозно. Инцидентът е възникнал днес на пешеходната пътека на бул. „Славянски” пред сградата на община Шумен. Стоянов разказа, че докато пресичал пешеходната пътека е бил ударен от полицейска "Лада Нива". След удара шофьорът на колата не се представил, а в последствие пострадалия разбрал, че това е полицейски служител, който шофира служебен автомобил.

Стоянов потърсил медицинска помощ в спешния център на многопрофилната болница, където след преглед бе освободен за домашно лечение. Пред Дарик той заяви, че ще се консултира с адвокат преди да реши как да постъпи, относно удара.

От пресцентъра на шуменската полиция съобщиха за Дарик, че патрулната кола не е ударила пешеходеца, а той се е ударил в нея. Автомобилът се е движел по булеварда, когато водачът забелязал, че до пешеходната пътека има спряло такси. Полицейската кола забавила движението си, защото в таксито е влязла жена, след това водачът на патрулката спрял пред пешеходната пътека ,за да изчака таксито да потегли, то се забавило и полицаят потеглил, при което зад друга кола излиза човек, който се удря в страничното огледало на служебния автомобил.