Подолск проявява интерес за инвестиции в Шумен
Подолск проявява интерес за инвестиции в Шумен / netinfo
„Много важно е да намерим различни форми, чрез които да поканим руския бизнес в Шумен. Подолск е мощен икономически център и ние трябва да използваме това” – заяви кметът на Шумен Красимир Костов по време на срещата си с 5 -членна делегация от руския град Подолск, която е в града ни днес.

Кметът е отправил официална покана към градоначалника на Подолск, да гостува в града ни на 18 юли, когато се навършват 130 години от Освобождението на Шумен от турско иго. Г-н Костов допълни, че с представителите на делегацията са били обсъдени подробно всички възможности за продължаване на сътрудничеството между Шумен и побратимения град Подолск.

Зам.-кметът по култура, спорт и туризъм Александър Дюбанов подчерта, че отстрана на руския град има големи планове за сътрудничество с Шумен. По думите му, в града ни има възможност за множество инвестиции. Той уточни, че високотехнологичния парк, който предстои да бъде изграден в Шумен, също представлява интерес за тях, поради мощно развиващото се съвременно производство в Русия. Възможности за сътрудничество между Подолск и Шумен има и в областта на спорта, културата и туризма, каза Дюбанов.

В най-скоро време в руския град, на площ от 50 дка, ще бъде изграден дистрибуторски център за български стоки, стана ясно по време на днешната среща. Там шуменски фирми ще имат възможност да излагат своята продукция, която е високо ценена и добре позната на руския пазар.