ПК по култура прие правилник за работата на Консултативния съвет по туризъм
ПК по култура прие правилник за работата на Консултативния съвет по туризъм / netinfo
Правилник за дейността на Консултативния съвет по туризъм в община Шумен бе приет днес от Постоянната комисия по култура към общинския съвет. В съвета ще влязат 20 души. 10 от тях ще са от общинска администрация, а другите десет ще са представители на културни институции, туроператори, хотелиери и др. Като представител на спорта и местния бизнес в Консултативния съвет по туризъм ще влезе и Димитър Александров.

Комисията разгледа и докладната записка за промени в преходната и разходната част от бюджета, в частта, касаеща културните институции в общината. Актуализацията предвижда дофинансиране на дейности в областта на културата в размер на 133 000 лв.

Бе прието и предложението за удостояване на Александър Узунов и Лидия Тонева със званието „Почетен гражданин на Шумен”, както и на актрисата Цветана Стоянова със званието „Носител на златна значка на град Шумен”.

При гласуването на номинацията на Александър Узунов, който е бивш кмет на Шумен, общинският съветник Юрий Проданов се въздържа, защото според него, не бива да бъде награждаван някой за това, че си е свършил работата.