/ netinfo
Девет пункта за настаняване на преминаващи пътници, попаднали в тежка зимна обстановка, са отворени на територията на община Търговище. Пунктовете са в кметствата в селата: Дралфа, Лиляк, Макариополско, Бистра, Буховци, Алваново, Надарево, Кралево и Пролаз. 

Камиони чакат да се подобри пътната обстановка около Шумен

Осигурени са отоплителни материали и топли напитки за хората, които ще бъдат настанени там при нужда. Отговорници за тези пунктове са кметовете на съответните населени места.

При възникване на извънредна ситуация е разпоредено майките с деца и болни да бъдат транспортирани до Търговище. До този час няма постъпили сигнали за блокирани по пътищата хора.

Пътят Търговище-Разград е затворен за движение на автомобили над 12 тона

Отварянето на пътните връзки с навявания в общината продължава, въпреки обилния сняг и силния вятър по откритите места. В някои от отсечките преспи затварят пътя само за половин час след минаване на машините и е нужно повишено внимание от страна на шофьорите. Апелът е да изчакват снегопочистващите машини и да не предприемат рискови пътувания.

На територията на общината има 51 села, 2 квартала и града и едновременното почистване на всички населени места е практически невъзможно в условията на непрестанен снеговалеж и навявания, заявят от общинското ръководство.

Още два дни училищна ваканция в Нови пазар

Четвъртокласната пътна мрежа се чисти с техника, наета с договори от земеделски стопани от съответните населени места. Снегопочистващите машини на БКС са с GPS, за да се следят маршрутите им, но в много от улиците преминаването на техниката не е възможно заради спрените автомобили.
Общината призовава гражданите за разбиране и повече лична ангажираност в тежката зимна обстановка.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари