Осми фестивал на алтернативното кино Мини филм започва в Попово
Осми фестивал на алтернативното кино Мини филм започва в Попово / netinfo

Близо 40 участници от цялата страна ще представят свои филми по време на Осмия национален фестивал на алтернативното кино "Мини филм" - Попово` 2009. Те са утвърдени кинолюбители и представители на киноклубове като „Юнеско" - гр. Варна, „Русе филм" - гр. Русе, „Мадарски конник" - гр. Шумен, Валери Добрев от Димитровград, Славян Костов от Хасково и много други.

За първи път участва и ученически екип от журналистическата паралелка на Великотърновската гимназия „Св. Св. Кирил и Методий". Младото поколение ще бъде представено и от децата с проблеми от Сдружение „Отворено общуване"- София.

Темата на фестивала тази година е „Светът около нас".

Организира се от организационен комитет и ръководството на НЧ „Св. Св. Кирил и Методий" - Попово под патронажа на Министерство на културата. Тържественото откриване на конкурсната програма е от 18.00 ч. днес в читалищния салон. След това, от 20.00 ч. е предвидена любителска киновечер.

Конкурсните прожекции започват утре от 9.30ч. до 17.00ч. Следва среща на Федерацията на алтернативното кино с кинолюбителите и обсъждане на представените конкурсни филми. В 20.30 ч. ще бъдат връчени наградите на фестивала.