Одобриха Димитър Дъбов да стане почетен гражданин на Шумен
Одобриха Димитър Дъбов да стане почетен гражданин на Шумен / netinfo
В сектора на културата в община Шумен ще бъдат съкратени общо 2 щатни бройки, стана ясно по време на днешното заседание на Постоянната комисия по култура, културно-историческо наследство, интеграционна политика и вероизповедания. Члeновете й приеха предложението за одобряване на структура на общинската администрация на община Шумен и оптимизиране числеността и структурата на ОП „Стопанска и охранителна дейност” и ОП „От социални помощи към заетост”. Според предложението, от 1 май, числеността на администрацията ще бъде намалена от 218,5 на 195,5 щатни бройки.

Съветниците гласуваха приемането на годишните счетоводни отчети на едноличните търговски дружества, както и промените в Управителния и Контролния съвет на Общински фонд "Култура". В него местата си запазват само двама от досегашните членове. Новите са били предложени от институциите, към които общината е отправила запитване за това от кого биха искали да бъдат представлявани.

Постоянната комисия одобри предложението на д-р Валентин Семков за това народният представител и гл. секретар на ВС на БСП Димитър Дъбов да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на Шумен”.