Общинското ръководство в Търговище призова жителите да не предприемат рискови пътувания
Общинското ръководство в Търговище призова жителите да не предприемат рискови пътувания / DarikNews.bg, архив

Община Търговище призовава жителите да не предприемат рискови пътувания в почивните дни. Въпреки че главните пътища са отворени, продължава и почистването на междуселските, ситуацията е тежка и има снегонавявания, които отново затварят отсечки. Особено рисково е пътуването към селата Кошничари, Миладиновци, Драгановец, Буйново, Божурка, Цветница и други. Навявания има по пътя между селата Ловец и Острец, накъдето се насочва техника. Подходите към тях бяха отворени, но вятърът отново изнася и натрупва сняг. С роторен снегорин беше пробит и пътят към село Вардун, който отново беше засипан в отделни участъци. Машините непрекъснато обработват трасетата и се местят, според ситуацията и нуждите, в отделните райони.
Щабът на Общината получава регулярно информация от екипите, които почистват и обикалят населените места. С предимство се подсигуряват линейките и противопожарните коли.
Няма закъсали и бедстващи хора на територията на общината.
„Ако не е крайно наложително, не тръгвайте на път, тъй като ситуацията се променя непрекъснато. На места видимостта е силно ограничена и работата изключително затруднена", апелират от общинското ръководство в Търговище.