Общинският съвет ще преразглежда върнати решения на извънредна сесия
Общинският съвет ще преразглежда върнати решения на извънредна сесия / Дарик-Шумен, архив

Шуменският общински съвет ще бъде свикан извънредно през този месец, съобщи зам.-кметът по стопанските въпроси Митко Киров. Това се налага заради върнатите, от областния управител Димитър Александров, за ново разглеждане решение на местния парламент. Става въпрос за решенията от предходното редовно заседание на съвета за преструктуриране на „Общински медиен център" и „Общински жилища и имоти".

С вчерашна своя заповед губернатора върна решенията за прекратяването на общинските дружества и преструктурирането им в общински предприятия. Според заповедта решенията са незаконосъобразни.

Митко Киров заяви, че до две седмици ще бъде свикана извънредна сесия местния парламент. „Каквото и решение да се вземе, ако се потвърди решението на областния управител, на редовната сесия през септември отново ще внесем предложенията за разглеждане", обясни зам.-кметът. По думите му, има вероятност на извънредната сесия да не се събере необходимия брой съветници за кворум, тъй като през август съветниците са във ваканция.

„На следващата сесия ще раздадем докладните записки на всички съветници на хартиен носител, дори на някои ще дадем по два екземпляра, защото едно от основанията да се върне решението е, че някои от съветниците не са получили материалите преди сесията, поясни Киров. Той допълни, че докладните не са били раздадени преди юлската сесия, защото предложението е било от предходния месец и тогава материалите са били дадени на съветниците.