/ БТА
Община Велики Преслав има готовността да даде подслон на хора, които бягат от войната в Украйна. На официалната страница на общината във фейсбук кметът инж. Янко Йорданов написа, че в организацията за предоставяне на подслон, създаване на необходимите условия за пребиваване, осигуряване на принадлежности от първа необходимост и настаняване, общинската администрация е в комуникация с всички институции, които имат отношение към създалата се ситуация.

Към днешна дата общината има възможност да подслони 30 души в туристическата спалня. Обособяват се още общински помещения, които ще бъдат ремонтирани, за да се създадат необходимите условия за пребиваване на бежанци, посочва кметът.

Йорданов отправя своите благодарности за бързата реакция на фирми, представители на бизнеса и физически лица от региона, които са изявили готовност да предоставят материали, квалифицирана работна ръка и да помогнат в обособяването на помещенията за настаняване.

Кметът на Велики Преслав призовава и всички граждани, които могат да помогнат в подслоняването и осигуряването на принадлежности от първа необходимост, да се свържат с Общината. 
БТА