Община Шумен с награда за най-добър инвестиционен климат
Община Шумен с награда за най-добър инвестиционен климат / netinfo

Община Шумен получи награда за най-добър инвестиционен климат през 2008 г. и се нарежда на трето място в страната след Добрич и Варна. Призът ще бъде връчен тази вечер на кмета на общината Красимир Костов по време на  Международното финансово изложение "Банки, Инвестиции, Пари", което се провежда в Пловдив от 4 до 6 март. За първи път в рамките на събитието ще бъдат наградени общините с най-добър инвестиционен климат. Темата за инвестиционните възможности на българските общини ще бъде един от акцентите на форума. Предвидена е и премиера на алманаха "Инвестиционен индекс на общините в България".

 

Във форума участват банки, застрахователни и осигурителни компании, инвестиционни дружества, ИТ компании, дружества със специална инвестиционна цел, строителни компании и агенции за недвижими имоти, консултанти и инвеститори, както и представители на правителството и общините.

 

Тазгодишното седмо издание разширява периметъра на изложението като си поставя за цел да привлече инвеститорския интерес от чужбина. За първи път ще бъдат представени големи инвестиционни проекти и пазарът на недвижими имоти в България.В рамките на форума се провежда международна конференция на тема "Финансовият сектор в условията на глобална финансова и икономическа криза: решенията за България", подготвена от списание "Банки, Инвестиции, Пари".

 

В различните панели ще се дискутират възможностите за развитие на българските региони с помощта на европейските фондове и на проекти, реализирани чрез публично-частно партньорство; капацитетът на местните власти за осъществяване на подобни проекти; добрите практики на страните от ЕС при усвояване на Структурните фондове; финансовото образование; управлението на риска в застраховането и други актуални теми.

 

В рамките на форума тази вечер ще бъдат връчени традиционните награди „Финансов продукт на годината” в различни конкурсни категории: кредитни продукти и финансиране, инвестиционни продукти и влогонабиране, картови продукти, застраховане.