Няма проблеми с отоплението в училища и детски градини в община Шумен
Няма проблеми с отоплението в училища и детски градини в община Шумен / netinfo
Няма проблеми с отоплението в детски ясли, градини и училища в Шумен, това съобщиха от общината. Приоритетно с гориво бяха заредени детските ясли. Осигурено е гориво за петте детски градини в града и три в селата на общината, които се отопляват с нафта.

Училищата в селата, които се отопляват с твърдо гориво са снабдени с достатъчни количества дърва и въглища.

На газ се отопляват ОУ “Ил. Р. Блъсков”, ІІ,ІІІ и VІ основни училища, средните училища “Йоан Екзарх Български”, “С. Доброплодни” и “П. Волов”, ПМГ “Н. Попович” и ГПЧЕ “Н. Вапцаров”, както и 7 детски градини. Подаването на газ към тези учебни заведения е нормално.

В момента се подготвя свързването в газопреносната мрежа на V основно училище. При първа възможност ще бъде свързана и ЦДГ № 10 / срещу следствената служба/, където в момента се отопляват с акумулиращи печки.

Топлина от ТЕЦ-а ползват СОУ “В. Левски”, ЦДГ 32 “Дружба” и № 25 “Братя Грим” в кв. “Тракия”. Отоплението в сградите е нормално. На парно са и учениците в СОУ “Тр. Симеонов” в кв. “Б. Българанов”. Там старите помпи бяха подменени с нови, по-мощни, доставена е и нова по-икономична горелка. На този етап няма оплаквания от подаването на топлинна енергия.

Осигурено е гориво и за изнесените занимални в селата Салманово, Новосел, Черенча и Вехтово.