Не чистачката, а гаджето на кандидат-кметицата в Беловец намерило бюлетини в печката
Не чистачката, а гаджето на кандидат-кметицата в Беловец намерило бюлетини в печката / netinfo

Ръчно броене пред съдия разпореди Административен съд – Разград за трето дело за касиране на избори. След броенето на бюлетини за местни парламенти в общините Разград и Завет, същата процедура ще се проведе и за една от двете секции в село Беловец.

На второто заседание по делото бяха уточнени част от фактите по искането за касиране. Оказа се, че чистачката, за която бе обявено, че 2 дни след първия тур на местните избори е намерила бюлетини в печката на местното читалище, не ги е намерила. 53-годишната Меджбуре Мехмедова е отключила залата, в която се помещавала секция №1, и изборните книжа са извадени от печката от мъжа, с който жалбоподателката Нуджихан Юзеирова живеела на семейни начала. Шиази Хюсеинов търсел зарядното на приятелката си, отворил печката, за да хвърли угарка от цигара, тогава видял едно дърво и бюлетини. Само 3 от тях бяха признати като доказателства по делото, останалите са за общински съветници и кмет на община.

Съдът разпореди броене на бюлетините, както и графологична експертиза за осем подписа в избирателни списъци, те са срещу имена на хора, които са в чужбина или други населени места и не са гласували на 28 октомври.