Нападнаха полицаи при битов скандал
Нападнаха полицаи при битов скандал / netinfo

2-ма полицейски служители са били нападнати след битов скандал, възникнал в частен дом на ул. „Северна” в Шумен. Около 23 часа на 14-ти декември 42 -годишна жена е подала сигнал в местното РПУ, че бившият й съпруг не я допуска в семейното им жилище. Малко преди това, след възникналата свада, мъжът й нанесъл удари и я принудил да напусне апартамента. Жената успяла да си вземе само мобилния телефон и да подаде сигнал в полицията.

На място веднага е изпратен полицейски екип. След намесата на униформените служители, придружавана от тях, жената влязла в апартамента. През това време 45 – годишният й съпруг отправял обидни и цинични думи както към нея така и към полицейските служители. При излизане от жилището съпругът нанесъл удар с предмет в левия крак на полицейския служител, който придружавал жената. Полицаят действал бързо и му хванал ръцете. В този момент от другата стая изскочил друг мъж, който бил приятел на семейството. Той също нападнал полицая и нанесъл удар в дясното рамо на служителя и удар в гърба на неговия колега. При тази ситуация полицаите използвали помощни средства / белезници/ и задържали двамата мъже.

Установена е самоличността им. Това са 45-годишният П.Т. от град Шумен и 34-годишният М.Д. от село Янково, криминално проявени. И двамата са задържани за 24 часа. Работата по случая продължава. Образувано е бързо производство по чл. 325, ал.2 от НК.