Намериха училище на отличниците от закритата паралелка в ПМГ
Намериха училище на отличниците от закритата паралелка в ПМГ / Радка Минчева
Намериха училище на отличниците от закритата паралелка в ПМГ
44710
Намериха училище на отличниците от закритата паралелка в ПМГ
  • Намериха училище на отличниците от закритата паралелка в ПМГ

Отличниците, които в началото на лятото подадоха заявления да учат в подготвителната паралелка в ПМГ"Акад. Никола Обрешков"-Разград, намериха пристан в края на ваканцията. Те ще учат в 7"г"-клас в ОУ"Никола Икономов", паралелката ще е маломерна - съобщиха кметът на Разград Денчо Бояджиев и неговата заместничка Кина Дякова.

Намери се училище, което да приеме отличниците, останали в началото на ваканцията без училище - съобщи заместник-кметът Кина Дякова. Те ще са ученици в ОУ"Никола Икономов" - уточни кметът Денчо Бояджиев.

.......... Има договореност с ръководството на ПМГ учители от гимназията да им преподават по възлови предмети.

Кметът припомни, че 15 деца останаха без училище, след като сформирането на подготвителна паралелка в седми клас бе обявено от РИО на МОМН за незаконно. Техните родители и общинската администрация писаха писма до министерството, но паралелката, която съществува от 12 години, не бе възстановена.

Кина Дякова съобщи, че в новата паралелка в ОУ"Никола Икономов" са се записали 12 деца, от управата на школото уточниха, че вече са 13. Паралелката ще е маломерна и предстои да бъде утвърдена на последната общинска сесия за този мандат - на 21 септември. В докладната са включени още 31 маломерни паралелки, във всяка от които има по по-малко от 18 ученика. Тези паралелки са най-много - 8 - в училището в Киченица, за пръв път има и в големите села - Ясеновец, Раковски и Дянково. Дори и в ГПЧЕ и ПМГ има по една подобна паралелка.