/ БГНЕС, архив
272 моторни превозни средства и 384 граждани(водачи на МПС и техни спътници)са проверени от екипи на сектор „Пътна полиция“ по пътищата на областта ни в първия ден от стартиралата вчера в страната с цел подобряване на пътната безопасност специализирана полицейска операция.

Хванаха Мерцедес със 100 км/ч над допустимото

Основен акцент в засиления контрол е недопускане на управление на МПС след употреба на алкохол или от неправоспособни водачи, използването на обезопасителни средства както от водачите, така и от пътниците в МПС, безопасното управление на мотоциклети.

За констатираните на 17 април нарушения на Закона за движение по пътищата в област Търговище контролните органи са съставили 20 акта за установяване на административно нарушение и са наложили 50 глоби по фиш.

Над 300 фиша за седмица издадоха от полицията в Търговище

12 са съставените на водачи на МПС актове за неизползване на обезопасителни средства(предпазни колани), 2 - за управление на МПС от водачи без правоспособност. Връчени са и 12 електронни фиша за допуснати от водачи на МПС нарушения на скоростните режими. Превантивната акция продължава до 24 април.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.