Национален моден фестивал ще се проведе в Шумен
Национален моден фестивал ще се проведе в Шумен / снимка: Юлия Христова;

XV-ти Национален моден фестивал „Празници на модата - Шумен” ще се проведе днес от 19:00 ч. във Военния клуб в града, съобщи за Дарик Албена Рахнева, президент на модна агенция "Фаворит" – организатор на модната проява. По думите й, по време на фестивала ще бъдат представени авторски колекции на дизайнери от цялата страна, които ще представят модели облекла за всички възрасти. Във фестивала ще участват гримьори и фризьори, които ще покажат уменията си. Пред шуменци и гостите на града ще бъдат показани дизайнерски бижута. Медиен партньор на модния фестивал тази година ще бъде Дарик радио-Шумен.  

 

Гост на фестивала, който тази година ще премине под мотото "Празник на модата, красотата и цветята", ще бъде Светла Димитрова – носител на приза „Дизайнер № ­1 на България за 2008 г”. Поканени са и представители на екипа на дизайнерски център "Ариес уникат", заедно с които ще пристигне академик, професор, принц Папа Жан, който е художник и писател. Основно той живее и работи в чужбина, обясни г-жа Рахнева. Уникалното е, че репродукции от негови карини ще бъдат вградени в тоалети, които ще бъдат представени по време на ревютата. "Вероятно Папа Жан ще донесе няколко свои картини за фиестата, които ще представи сам" - добави тя.

 

Албена Рахнева допълни, че всеки от участниците ще направи жест към бъдещите абитуриенти като им подари прическа, грим и други награди, които за сега остават в тайна. Един от зрелостниците ще спечели тоалет, който ще бъде изтеглен чрез томбола.