Младежката организация на ДПС категорично подкрепя кабинета „Орешарски
Младежката организация на ДПС категорично подкрепя кабинета „Орешарски / netinfo

Младежката организация на ДПС изрази своята категорична подкрепа за правителството „Орешарски". Това стана на Националния съвет на младите от движението, който се проведе в Шумен.

„Искаме правителство на интелекта с премиер Пламен Орешарски, а не премиер като Бойко Борисов, който ще говори и няма да върши нищо", заяви председателят на младежкото ДПС Илхан Кючюк. По думите му, това правителство трябва да продължи да изпълнява възложените задачи от страна на българските граждани. „Правителството на Орешарски е това правителство, което може да гарантира стабилността и просперитета на България", заяви още Кючюк. Той добави, че само за няколкото седмици правителство е успяло да направи това, което кабинета „Борисов" не е успял да свърши за почти 4 години. „Орешарски извоюва 100 млн. за младежка гаранция - 100 млн. , които ще имат за цел да се преборят с младежката безработица", добави още Кючюк. Според него е тревожен факта, че младежката безработица в страната е 28%. „Ние ще правим всичко необходимо за да предлагаме мерки за борба с този пробем", каза още той.

Относно протестите срещу правителството Кючюк заяви, че младежката организация на ДПС уважава волята на всеки български гражданин да изрази своето отношение към която и да било власт. По думите му обаче правителството „Орешарски" е нямало нито един ден толеранс. „Протестите не започнаха от втория ден, те започнаха от първия. Аз мисля, че правителството заслужава този толеранс за да се реализира плана „Орешарски"", добави председателят на младежката организация на ДПС. Той изказа съмнене, че част от протестите са подклаждани от други политически сили. „Допускам зад част от тези протести да стоят и други субекти", добави той.

По думите му, всяко правителство допуска грешки, но настоящото няма право на повече гафове. „Всяко едно правителство в една или друга степен допуска управленски грешки. Аз съм наясно, че това правитество няма повече право на грешки", каза Кючюк.