Красимир Костов, Хасан и Ибрахим палят светлините на коледната елха в Шумен
Красимир Костов, Хасан и Ибрахим палят светлините на коледната елха в Шумен / снимка: Дарик-Шумен, архив

Коледната елха в Шумен ще грейне на 1 декември. Начало на тържеството „Да грейне в светлина шуменската коледна елха!" ще бъде в 17:00 пред ДКТ "В. Друмев" на специално построена сцена. Водещите Снежанка и Джудже ще посрещнат Дядо Коледа, който ще раздава бонбони на шуменските деца. Белобрадият старец ще събере флайерите с желанията им за коледен подарък и ще ги изпрати с балонолет за Лапландия, под звуците на песента „Детска планета". Там неговите джуджета ще приготвят подаръците, които малките шуменчета ще получат на Коледа.

Участници в програмата, с която ще бъде посрещнат белобрадият мил старец, са ученици от Общинския детски комплекс - ДТА"Веселяче", детски хор „Бодра песен", клуб „Устни хармоники". Ще има индивидуално изпълнение на Рая Крумова от ОШИ и фокуси от известния шуменски маг Тафо и неговия помощник.

След празничния купон с Дядо Коледа, кметът на Община Шумен Красимир Костов, заедно със своите асистенти Хасан и Ибрахим Игнатови, ще запали светлините на коледната елха, след което ще последват празничните илюминации.