Конференцията „Панаири, пазари, тържища ...” в Търговище с национална значимост
Конференцията „Панаири, пазари, тържища ...” в Търговище с национална значимост / Диляна Стойчева /
Конференцията „Панаири, пазари, тържища ...” в Търговище с национална значимост
20138
Конференцията „Панаири, пазари, тържища ...” в Търговище с национална значимост
  • Конференцията „Панаири, пазари, тържища ...” в Търговище с национална значимост

 

Националната научна конференция „Панаири, пазари, тържища в българските земи" се състоя днес в залите на Младежки дом в Търговище. Тя бе организирана от Регионален исторически музей - Търговище, община Търговище, Българска академия на науките и Дирекция „Музеи, галерии и изобразителни изкуства" при Министерство на културата.

Форумът се провежда за трети пореден път, ръководител бе академик Константин Косев. Участваха близо 70 изследователи от цяла България - археолози, историци, етнографи, изкуствоведи, изследователи на различни периоди от българската история.

"Тази конференция е наистина национална, не само защото участват изследователи от цялата страна, а защото е обхваната тематика с национална значимост" - каза пред журналисти ст.н.сътрудник Милен Куманов. Според професор Димитър Овчаров, всяка от представените разработки е с подчертано приносен характер, това потвърдиха и колегите му академик Константин Косев и доц. д-р Иван Русев. Всички те се обединиха около мнението, че традицията е налице и трябва да се направи всичко възможно тя да се съхрани.

Чуйте мненията на академик Константин Косев, ст.н.сътрудник Милен Куманов и доц. д-р Иван Русев в прикачения файл: