/ dariknews.bg, Деян Герговски
В Териториалното поделение на Националния осигурителен институт в Шумен (ТП на НОИ – Шумен) са издадени общо 1323 удостоверения за ползване на програмата за профилактика и рехабилитация. Това показват данните на осигурителната институция към края на август.

Програмата за профилактика и рехабилитация през тази година стартира на 23 март. При нейното изпълнение НОИ заплаща стойността на 10 нощувки и храна до 7 лв. дневно. Програмата се изпълнява в 49 балнеохотели и специализирани болници за рехабилитация, които предоставят по 4 лечебни процедури на ден, в зависимост от профила на заболяванията. Най-честите медицински показания са заболяванията на опорно-двигателния апарат, на периферната нервна система и бъбречните болести.

Раздадоха 400 хранителни пакети на пенсионери в Шумен

Данните показват още, че най-предпочитани от ползвателите на програмата са балнеохотелите на НОИ в Павел баня, “Свети Мина - 1” и „Свети Мина – 2“ до Бургаските минерални бани и Специализираната болница за рехабилитация в Павел баня.

Паричната помощ за профилактика и рехабилитация се ползва един път през календарната година от осигурените лица и лицата с лична пенсия за инвалидност, които не са навършили пенсионна възраст и имат валидно експертно решение на ТЕЛК.

Приема на документи, заверката на медицинското направление и издаването на удостоверения за профилактика и рехабилитация се извършва всеки работен ден от 08.00 часа до 12.00 часа в стая № 310 на III-ти етаж в административната сграда на ТП на НОИ – Шумен.

Програмата продължава действието си и допълнителна информация може да бъде получена на телефони: 054/855 865, от служителите в стая № 310, от информационното табло на ІІІ-ти етаж в ТП на НОИ - Шумен и от официалната интернет страница на НОИ http://www.noi.bg/benefits/rehabilitation.   
                                                                                                         
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари