400 пакета бяха раздадени днес
400 пакета бяха раздадени днес / dariknews.bg
400 хранителни пакета, събрани от граждани, бяха раздадени на пенсионери в Шумен. Кампанията е част от инициативата на омбудсмана на страната Мая Манолова, която бе в града.
 
Хранителните пакети са събрани със съдействието на шуменския обществен посредник Иван Капралов и доброволците на националната кампания "Великден за всеки - дари празник на баба и дядо".
 
Хранителните продукти във всеки пакет са на стойност около 20 лева и бяха събрани по време на акцията "Купи и сподели" в голяма шуменска верига магазини.
 
Тази година партньорството ни с г-н Трънчев и магазините Булмаг даде възможност да разширим географията на кампанията и да включим хора от Варна, Дулово, Търговище и Шумен, каза омбудсмана на  Иван Капралов, обществен защитник Шумен
   

400 пакета бяха раздадени днес
dariknews.bg


Всички тези пакети са дарени от граждани, които са пазарували за себе си и са купили няколко пакет а с храна за трапезата на пенсионер и така смятам, че кампанията събужда доброто у българина, което в навечерието на християнски празник е най-важното, каза Мая Манолова.
 
Храните бяха раздавани пред православен храм "Св. Три светители“,  пред мюсюлманския храм "Томбул джамия" и в Пенсионерския клуб 15.
 
Досега кампанията "Великден за всеки" е събрала близо 350 000 лева. Средствата ще бъдат обърнати във ваучери, всеки на стойност по 20 лева, с които пенсионерите, определени по списъци на НОИ, ще могат да пазаруват в 5000 магазина в цялата страна.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.