Книга за българския диригент Йордан Камджалов представят днес в Търговище
Книга за българския диригент Йордан Камджалов представят днес в Търговище / www.cross.bg

Книга за българския диригент, роден в Търговище, Йордан Камджалов представят днес в Търговище. Тя е озаглавена „Звукови светове. Диригентът Йордан Камджалов" , а нейни автори са доц.д-р Стартак Паскалевски и доц.д.ф.н. Румяна Златанова, уточниха организаторите от библиотеката.

Творбата е на немски език с резюме на седем езика. В нея се проследява творческото разгръщане на талантливия българин, роден в Търговище, чрез разбирането му за единение между медика, философия и наука. На представянето ще присъства и Йордан Камджалов, който заедно със своята майка Стоянка Канджалова, ще изпълни произведения на пиано на четири ръце.

През 2011 г. маестро Камджалов безпрецедентно стана първия чужденец, спечелил конкурса за Генерален музикален директор и Главен диригент на Оперния театър, Филхармоничния оркестър и фестивала „Heidelberg Schloss Festival" на културния център в Хайделберг , Германия. Камджалов учредява фондация, която открива, подпомага и съдейства за развитието и реализацията на млади български дарования.