Кметът Костов търси съдействие от МРРБ заради водния режим в Мадара и Кюлевча
Кметът Костов търси съдействие от МРРБ заради водния режим в Мадара и Кюлевча / Дарик-Шумен, архив

Кметът на Шумен Красимир Костов е изпратил тази сутрин писмо до министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева, с което търси съдействие за незабавно нормализиране на водоподаването на питейна вода в селата Мадара и Кюлевча. Това съобщават от администрацията.

В писмото си кметът съобщава на министър Терзиева, че въпреки проведените разговори с управителя на ВиК-Шумен инж. Мариян Ганчев, не е получил уверение, че водоподаването ще бъде възстановено. В него той напомня, че липсата на вода създава напрежение сред живеещите там, които заявяват готовност за публични протестни действия.

Костов напомня на министъра, че село Мадара целогодишно е посещавано от голям брой туристи и че в него се намира един от най-значимите, с национално и световно значение и под егидата на ЮНЕСКО Мадарски конник, който стана глобален символ на България.

Припомняме, че вчера кметът на Мадара алармира, че селището ще е на воден режим заради нежеланието на ВиК-Шумен да смени помпата подаваща вода към селото с по-мощна, която да осигури нужния дебит на живителната течност.