/ iStock/Getty Images
Над 50 грама амфетамин и над 80 обекта с вид на културно-исторически ценности са иззели от частен дом полицейски служители от РУ- Нови пазар, съобщиха от полицията в Шумен.

Наркотичното вещество е намерено в имот на ул."Цар Симеон", обитаван от 32-годишна местна жителка. Проверката в дома й е извършена след активна работа по получен оперативен сигнал и в хода на специализирана полицейска операция за противодействие на държане и разпространение на наркотични вещества в ранните следобедни часове вчера.

Криминалисти намерили общо 13 прозрачни пликчета, като всяко от тях съдържало бяло, във вид на бучки вещество. При извършения полеви наркотест реагирало на амфетамин. Иззети са близо 53 грама от наркотичното вещество. В имота били открити и иззети и 84 обекта с вид на културно-исторически ценности. Назначена им е експертиза.

Жената, която не е криминално проявена, е задържана за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. Образувано е досъдебно производство. 

Материалите по случая са докладвани на дежурен прокурор в Окръжната прокуратура в Шумен. Работата по документиране на престъплението продължава под негово наблюдение.