Източват четири язовира в Търговищко, други преливат
Източват четири язовира в Търговищко, други преливат / Диляна Стойчева

Пътната обстановка на територията на област Търговище е нормална. Пътищата са проходими при зимни условия. Пътните настилки са мокри, в областта продължава да вали сняг, информират от Гражданска защита.

Село Васил Левски в община Търговище е без вода. Залята е помпената станция.

Днес преди обед на тел 112 е постъпил сигнал за наводнени приземните етажи на Фуражния завод. 3-ма спасители с автомобил „Волво" и 2 помпи са на мястото и източват водата.

По информация на "Напоителни системи" ЕАД - клон Търговище, продължава изтoчване на водни маси от яз. Красноселци с около 2,4 куб. м/с. Това се е наложило поради възникнала авария на язовирната стена, с цел предотвратяване покачването на нивото и поддържането му на ограничителната кота.

Източват се още язовирите „Ломци" с 1  куб. м/с, „Овчарово"с 0.2 куб. м/с и яз. Ястребино от 12:00 часа днес с 10 куб/с с цел предотвратяване покачването на нивото и поддържането му на ограничителната кота.

Преливат яз. Царевци и яз. Беломорци в община Омуртаг. Очаква се да прелеят днес яз. Пресян, яз. Вардун и яз. Росина в община Търговище, както и река „Черни Лом" в района на с. Априлово,информират още от Гражданска защита.

Усилено е наблюдението на водните нива и се вземат предохранителни мерки, коментират от там.