/ dariknews.bg, Деян Герговски
На съд с обвинителен акт Окръжна прокуратура-Шумен предаде 64-годишния Петър Петров, който на 24 септември в Каспичан, умишлено умъртвил четири лица. Тогава в жилището си мъртви бяха открити Славка Петрова, Веселин Петров, Георги Великов и Гуля Великова.

Откриха четири трупа в къща в Каспичан (СНИМКИ)

От прокуратурата посочват, че деянието е станало по особено мъчителен начин за убитите и с особена жестокост, като убийствата са извършени предумишлено.

През 2015 година Петров се пенсионирал и се върнал да живее в двуфамилната къща в гр. Каспичан, където живеели възрастният му баща, а в другия вход - и пострадалите Георги и Гуля Великови, с които бил в роднински връзки - чичо и стринка. Между Петров и Великови възниквали конфликти, налагала се и намеса на полицията.

Причина за пререканията било това, че Великови често гонели Петров от къщата, тъй като смятали, че не трябва да живее там. През есента на 2018г., пред свидетели, обвиняемият отправял закани по адрес на родствениците си.

Роднина е убил семейството в Каспичан заради имотен спор?

На 24 септември на улицата пред къщата, между Петров, който се намирал в лека към средна степен на алкохолно опияняване и леля му Гуля Великова, възникнал конфликт. Обвиняемият се прибрал в дома си, сложил малка брадвичка в непрозрачна торбичка и се отправил към дома на чичо си, където влязъл през назаключената входна врата. Намерил чичо си и стринка си в стая на първия етаж и ги попитал, кога ще спрат да го гонят от къщата.

Гуля му отговорила, че няма да спрат нито те, нито децата им след тях. Тогава Петров извадил брадвичката и нанесъл на Великова смъртоносни удари. Веднага след това нападнал и по същия механизъм умъртвил чичо си Георги.

Обвиняемият за трагедията в Каспичан - осъждан за опит за убийство

След извършване на деянието, извършителят се запътил да излиза от къщата, но в коридора срещнал децата на току-що умъртвените му чичо и леля – Славка и Веселин, върху които се нахвърлил с брадвичката и ги умъртвил по същия начин, както родителите им.

Обвиняемият Петров счупил телефоните на умъртвените от него пострадали, измил ръцете си и напуснал къщата, заключвайки след себе си входната врата. Прибрал се и се заключил в дома си, който се намирал на втория етаж на същата къща, но с друг вход, където бил намерен на следващия ден от органите на полицията.

Прокуратурата обвини задържания за четворното убийство в Каспичан

През 1989 г. в Смолян, обвиняемият Петров, при конфликт, наранил човек с нож в областта на корема, поради което бил осъден на наказание „лишаване от свобода“, чието изтърпяване било отложено. Към момента на извършване на деянието в Каспичан, бил реабилитиран по право.
 
Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.