/ Dariknews.bg, Деян Герговски
Роднина избил семейството в Каспичан
98978
Роднина избил семейството в Каспичан
  • Роднина избил семейството в Каспичан
Роднина е убил семейството, чиито тела бяха открити тази сутрин в къща в Каспичан. Мъжът е племенник на убития възрастен мъж, вече е задържан и съдейства на полицията. Това стана ясно на извънреден брифинг на полицията в Шумен по случая.

Окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева окачестви престъплението като изключително брутално.

Откриха четири трупа в къща в Каспичан (СНИМКИ)
 

Dariknews.bg, Деян Герговски


Жертвите са 81-годишен мъж, 70-годишната му съпруга и двете им деца - дъщеря и син - на 48 и 46 години. Според съдебния лекар смъртта на жертвите е настъпила преди 2 или 3 дни.

Малко след 9.00 ч. днес 28-годишна жена от село Мадара е потърсила съдействие от служители на участък „Полиция“-Каспичан, тъй като от два дни нямала връзка с майка си. След подадения от нея сигнал, тя и двама полицейски служители се отправили към дома. При отварянето на входната врата са открити две тела. За случая веднага е уведомен административния ръководител на Окръжна прокуратура. При продължилия оглед на място са установени още двама починали.

Телата на възрастните родители са открити в стая в къщата, а другите две жертви са били в предверие на дома. В присъствието на съдебен лекар по телата им са открити наранявания, причинени най-вероятно с хладно оръжие - брадва и нож.

Изяснено е, че между семейството и техен съсед имало роднински спорове. Полицията проверява и версия за имотен спор.
 

Dariknews.bg, Деян Герговски


Заподозреният за тежкото престъпление 64-годишен е задържан след като полицаи проникнали в съседен имот. Там униформените са намерили следи, насочващи към извършеното престъпление.

Множество процесуално-следствени действия са извършени в присъствието на директора на МВР-Шумен старши комисар Ялчън Расим, административния ръководител на Окръжна прокуратура-Шумен Маргарита Георгиева и дежурен прокурор. Работата по образуваното досъдебното производство продължава под надзор на прокурор от окръжната прокуратура.
 

Dariknews.bg, Деян Герговски