Обяснили ѝ, че са събрани пари от дарения от много хора, които представителите в нашата страна е трябвало да разпределят и са ѝ обещали 300 000 евро
62-годишна жена от Шумен е станала на жертва на измама чрез мобилно приложение, съобщиха от полицията.

Тя е подала сигнал на 13 януари. В края на октомври по телефона с нея са се свързали непознати, които тя е блокирала.

Мним полицай измами с пари възрастен мъж в Плевен

След това е била потърсена от друг номер, този път непознатите се представили за служители на фондация във Франция, която подпомагала възрастни хора в България.

Обяснили ѝ, че са събрани пари от дарения от много хора, които представителите в нашата страна е трябвало да разпределят. На жената са обещали 300 000 евро.

Необходимо е било само и единствено да плати около 300 лева за подготовка на документи. Започнала е комуникация по едно от мобилните приложения.

Жената е превела сумата на посочена сметка. След известно време ѝ поискали да преведе сума за митническа такса, след това за някаква глоба. До 11 януари на две сметки шуменката превела малко над 3500 лева.

Нов вид ало измама: Как възрастен мъж се сдоби с кредит

След последния превод за „транспортни разходи“ тя е подала сигнал. По случая се води разследване.

Органите на реда напомнят, че не бива да се доверяваме на непознати, които ни предлагат различни финансови облаги, награди, парични възнаграждения под една или друга форма, изгодни сделки.

Не предоставяйте своите лични данни на хора, които не познавате, а се представят за длъжностни лица. Не изпращайте парични суми на непознати под какъвто и да било предлог.

Не участвайте в предложения за бързи печалби или томболи, в които сте избрани, но пък ви искат различни парични суми за да получите „наградите“ си.