Избраха фирма за ремонта на сградата на Община Шумен
Избраха фирма за ремонта на сградата на Община Шумен / netinfo

Ясна е вече фирмата, която ще извърши ремонтните дейности по подмяна на дограма на сградата на Община Шумен. На пресконференция инж. Валентина Йорданова - директор на Дирекция „Устройство на териториите" и председател а комисията по процедурата за избор на изпълнител обяви, че това ще е шуменската форма „България Пласт Трейд". Фирмата ще извърши подмяната на 174 прозореца от сградата за 24 дни, срещу 118 480 лв. По думите на Йорданова, въпреки, че са били за по-ниски парични стойности, предложенията на останалите две фирми, които са русенски, не са били приети, защото не са отговаряли на изискванията на администрацията. Сред основите разминавания са били начинът на изпълнение на ремонтните дейности и вида на новата дограмата, която те са предложили да монтират.

Избраха фирма за ремонта на сградата на Община Шумен
netinfo

Общо подменени ще бъдат 784 кв. метра дограма, която означава, че шуменската фирма ще вземе по 151 лв. на квадрат. Работата включва демонтаж на старата дограма, монтаж на нова - 5-камерна, обръщане и поставяне на первази. Новата дограма ще бъде цвят „златен дъб", за да не се отличава от досегашната. Над 20 ще са работниците ангажирани с ремонтните дейности, като най-важното условие на Общината е ремонтите да не спират работата на администрацията. Демонтираната дограма ще се съхранява в складове на Община Шумен.

Дейностите ще започнат от западната фасада на сградата на „Славянски" 17, след това ще бъдат подменени прозорците от северната страна, а последно ще се работи във вътрешния двор. Важно уточнение, че няма да бъдат подменени всички външни прозорци, а по-голямата част от тях.

По време на пресконференцията стана ясно още, че видът на проведената поръчка и нужните ремонтни дейнсоти не предполагат избор на строителен надзор. Контролът върху изпълнението на работата ще упражнява Общината.

Валентина Йорданова обясни, че най-вероятно договорът с избрания изпълнител ще бъде сключен през следващата седмица. Очаква се подмяната на дограмата да стартира в началото на месец юли.