ИСДП поиска прекратяване на договора за Дом Детелина
ИСДП поиска прекратяване на договора за Дом Детелина / Интернет-страница на ИСДП
Предизвестие за прекратяване на договора за предоставяне на социални услуги в Дом „Детелина” е внесено в община Шумен от Института за социални дейности и практики. Това съобщи за Дарик председателят на управителния съвет на института доц. Нели Димитрова. „Причина за това е, че ние не получихме подкрепа и съдействие от страна на община Шумен за реализация на този договор”- каза още доц. Димитрова.

Тя уточни, че има достатъчно основания, от страна на Института за социални дейности и практики, да поиска прекратяване на договора с едномесечно предизвестие. В констативния протокол от проверката на общината в дома не видяхме готовност за партньорство, а по-скоро останахме с впечатлението, че има предварително взети решения и нагласи от страна на общината, които само са били отразени в протокола, каза Нели Димитрова.

Според нея властта на директора на Дом "Детелина" Любомир Пашов е била прекалено голяма и опита тя да бъде ограничена е една от основните причини за възникването на конфликта. Г-жа Димитрова съобщи, че за нея не е ясно какво се случва например с даренията в продутки, които дома получава ежемесечно.

Нели Димитрова каза, че големият проблем всъщност е липсата на желание от страна на служителите в дома за реализация на реформата в сферата на социалните грижи.

"Дано се окаже, че развалянето на договора не е заради лични интереси, а защото община Шумен смята, че по-добре ще извърши рефомата в социалното заведение. Ако това е така, ние сме готови по всякакъв начин да помогнем на общинска администрация" - каза още Нели Димитрова.

Интервюто с нея, чуйте в прикачения файл.