ИСДП обмисля прекратяване на договора за Дом Детелина
ИСДП обмисля прекратяване на договора за Дом Детелина / netinfo
Институтът за социални дейности и практики обмисля възможността за прекратяване на договора за стопанисване на Дом „Детелина”, това каза на пресконференция днес изпълнителният директор на института Надя Стойкова. Според нея, сред мотивите за това са скриване на информация и казване на полуистини в констативния протокол от проверката, която община Шумен извърши в дома.

Надя Стойкова подчерта, че вече е стартирала процедура за дисциплинарно уволнение на директора на Дом „Детелина” Любомир Пашов. Във връзка с казуса за това кой е работодател на служителите в дома, г-жа Стойкова съобщи, че от Министерството на труда и социалната политика са изготвили становище, според което работодател е ИСДП. Това становище е изпратено до община Шумен.

Според Надя Стойкова, срещу Любомир Пашов има заведено досъдебно производство от Окръжна прокуратура - Шумен. То е по чл. 313 от НК за документна измама.

Днес тя цитира справки, според които Пашов няколко пъти за 3 месеца Пашов е пътувал до Турция и Русия. В същото време обаче е представял пътни листи за пътувания в Шумен и страната. Надя Стойкова каза, че ИСДП има 3 дни за да реши дали да иска прекратяване на договора. Според нея решението на института ще излезе преди извънредното заседание на правната комисия към Шуменския общински съвет, което ще бъде на 19 март. Предстои на това заседание комисията да разгледа казуса с Дом „Детелина”.

Чуйте, в прикачените файлове, какво още каза Надя Стойкова.