/ СИДП
Автомобил и три каруци са задържани при проверки в горите на територията на Шуменска област, съобщиха от Североизточното държавно предприятие.

При обход на ДЛС „Паламара” е установена незаконната сеч на 0,82 куб. м дърва за огрев. На нарушителите са съставени два акта по Закона за горите, а колата, на която са товарили нерегламентирано добития дървен материал е конфискувана.

След подаден сигнал на телефон 112 за навлизане на каруци в гората край с. Преселка, община Нови пазар, снощи е проведена съвместна акция на горските стражари и на Районното полицейско управление. Освен служители на ДГС „Нови пазар”, на мястото незабавно се е отзовал и един от мобилните контролни екипи на Североизточно държавно предприятие. Задържани са три каруци с по 0,6 куб. м дърва за огрев във всяка. На нарушителите са съставени 6 акта.

През изминалата седмица служителите на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към СИДП са извършили общо 721 проверки. 116 от тях са на обекти за добив на дървесина, 233 – на превозни средства, 323 – на ловци, а 49 – на други физически лица.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.