ГЕРБ ще гарантира партньорство и реални действия между  местната власт и бизнеса
ГЕРБ ще гарантира партньорство и реални действия между местната власт и бизнеса / netinfo

В листата сме отредили места за коректните и успели представители на бизнеса, които със своя мениджърски опит да ни подскажат как местната администрация да стане по-работеща и по-полезна за тях, заяви кандидатът за кмет от ПП ГЕРБ Веселин Златев на среща с работниците от фирма “Херти”. Той подчерта, че ГЕРБ безкрайно разчита на хора като Захари Захариев, Христо Дечев, Валентин Върбанов, Димитър Александров -“Ал и Ко”, Милен Вълчев да приложат административния си опит и да направят бизнес средата в Шумен по- конкурентноспособна.

Веселин Златев и кандидатите за общински съветници разгледаха производствената база на фирма "Херти", чийто собственик Захари Захариев е кандидат за общински съветник. Те разгледаха и строящия се цех за пластмасови капачки, който ще бъде пуснат в експлоатация през месец ноември. Освен собствени средства, във фирмата се инвестират и средства от еврофондовете, но според Захариев процедурата е доста тромава. Средствата по проект за подобряване на работната среда, разработен от фирмата, и одобрен още миналата година, ще дойдат едва в края на тази, каза още собственикът и подчерта, че това изчакване могат да си позволят само фирми с голям ресурс.

“България не е видяла нито един евроцент не защото бизнесът и местната администрация не е готова, а защото правителството още не е подготвило програмите, които Европейският съюз трябва да финансира”, подчерта Веселин Златев.